1. Anotace


Pohádky jsou tu už od nepaměti. Jejich příběh nás ve skutečnosti provází našimi nejtemnějšími problémy, které v budoucnosti zažijeme. Mnohdy i těmi, které nakonec nikdo z nás zažít nechce. Celý náš životní příběh je ve skutečnosti jedna toková malá, tajná a krutá pohádka.

Ale co jsem vlastně v té pohádce já? Princezna, co upadla do říše svých myšlenek a čeká na polibek od svého prince? Nebo jsem jedna z těch záporných postav?

Co se stane, když přestaneme věřit na lásku? Je vůbec součástí pohádky láska? Nestačí nakonec u pohádek jen to, když zvítězí dobro nad zlem? To je přece jeden z dobrých konců! Nemusí být přece součástí, každé pohádky typická koncová věta "Žili spolu šťastně až na věky..."

Každý chce slyšet pohádku s dobrým koncem, ale proč? Nic v životě není pohádkové! Dokonce i ten nejlepší pohádkář to v životě neměl jednoduché, tak proč psal o dobrém konci? Proč psal o něčem co je nemožné? Proč se dětem na dobrou noc čtou pohádky a proč vždy končí dobře? Proč malé děti věří na šťastné konce a když dospějí vidí tu odpudivou realitu? Proč nám v dětství vypráví o princích, kteří bojují proti zlému drakovy, anebo proč se pouhý pekařův učeň zamiluje do princezny a nakonec dopadne vše tak jak by v pohádce dopadnou mělo? Proč nás už od dětství nepřipravují na zlé konce, prohry, neúspěchy, lži, podrazy, posměšky, intriky a mnohé další?

Nebylo by to potom vše snazší?

Protože potom, bych tu nebyla pověšená za kovová pouta v  chladné, špinavé místnosti a nedoufala, že jednou přijde má spřízněná duše. Možná je to, ale mnou... tím, že jsem jen pouhá víla, která byla ve špatnou chvíli na špatném místě a byla moc malá, aby unikla jejich spárům... ale to už je dávno... .

Jen matně si pamatuju na maminku a tatínka co mi zpívali ukolébavku na dobrou noc a povídali o tom, jak si mě jednou najde někdo, kdo mě bude milovat, chránit a strat se o mě, tak, jako já o něj... .

Velké, těžké, kovové dveře zavrzaly a to znamenalo jediné... je tu! Mé tělo se začalo nekontrolovatelně třást a znovu upadat do panického záchvatu... . ,,Och, jak ti to dnes sluší... už ti někdo řekl tu novinku?" ,,N-Ne pane." podívala jsem se na něj a o malou chvíli toho olitovala, protože v tu chvíli mi na tváři přistála facka tak velká, že jsem na chvíli ztratila vědomí, probudil mě až hlas. Mé tělo se třáslo a zimou to rozhodně nebylo... . ,,Kolikrát ti budu říkat, že na mě nemáš čumět! Sakra to toho tady máš tolik , že zapomínáš i na tohle?" ozýval se jeho hlas někde z dálky.

Bylo v tuhle chvíli vhodné něco dodat? Protože potom co si zase ulevil dalšími pěstmi do mého těla odešel s poslední větou... ,,Zítra budu chtít další vílí prach, tak se dej kurva do pořádku, děláš ostudu i těm krysám tady!" jen tak mi to řekl ve chvíli, kdy odcházel a místo něj si stoupl někdo, kdo mi prvně usadil pár ran a až potom mé drobné tělíčko pohodil na podlahu, jako bych byla nějaký odpad... . Hodil po mě patku tvrdého chleba a odešel s posměšným úsměvem, který mu pohrával na tváři.

 

Komentáře

  1. Docela inspirativní kniha. Děkuji. Právě jsi mi dal/a inspiraci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤️ jsem ráda, že se ti líbí a inspiruje tě k psaní ❤️

      Vymazat
  2. Velice hezké ❤️

    OdpovědětVymazat
  3. Ten začátek... nádhera. Rozhodně jeden z nejlepších, co jsem četla. Možná by se sem hodilo něco tak typického: podívala jsem se na mé malé ruce s tetováním/ okousanými nehty/ atd, nebo aspoň nějaká zmínka, jak vlastně ta víla vypadá.. Zas na druhou stranu, je hezké vědět, že jdeš origoš cestou a nenapsala si to tu.. (očividně jsem konzerva :D)

    Navnadí to na další část :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nejsi a zní to moc hezky s tím co jsi doplnila❤️. Jsem ráda, že se ti anotace líbí a doufám, že bude i pokračování ❤️

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

1. Poznání

17. Nastolení pravidel

15. Sleduješ mě ty nebo tvůj vlk

7. Co všechno může způsobil jeden hrnek kávy...

5. Výčitky svědomí

15. Odloženo!

10. Já vím...

00. Prolog

16. Já vím jak vypadám

19. Obřadní den